Söz Ustalarda
İşin en iyisini ustası bilir! Bira ustası olmak ise hiç kolay değil.
Usta dediğin iyi eğitimli, meraklı ve heyecanlı olmalı. Çünkü o, ham maddeden son ürüne kadar bütün aşamaları tasarlayan, yeni ürün geliştirme faaliyetlerinde bulunan, bütün bu aşamalarda kaliteyi güvence altında tutan kişi. Ürünleri hem bilimsel hem de duyusal olarak analiz eder.
27 bira ustamız bu unvanı almak için çok çalıştı. Dünyanın önde gelen bira enstitülerinden eğitim aldılar. 6 ay ile 2 yıl arasında değişen eğitim sürelerinde biyokimya, analitik kimya, gastronomi gibi teorik derslerin yanı sıra ekonomi, bira üretimi, dolum, ambalajlama gibi konularda eğitildiler. Mezun olabilmek için malt üretim pratiklerinde, laboratuvar uygulamalarında başarılı oldular ve akademik raporları uygun biçimde tamamladılar. Her biri aynı zamanda sertifikalı degüstatör. Üstelik, unvanlarını koruyabilmek için her ay tekrar tekrar uluslararası sınavlardan geçiyorlar.
Ustalarımız, ürün seninle buluşana kadar her aşamada çalışıyor.
Toprakta çiftçilerle omuz omuza başlayan yolculukları üretim tesislerine kadar uzanıyor. Bir hayli de titizler, her bir ürün için bin analiz yapıyorlar.
İyi ki varlar. Hepsiyle gurur duyuyoruz.