
Akıllı Tarım Projesi ile çiftçilerin hayatını kolaylaştırıyoruz
Doğal şartların belirsizliğinde yapılan çiftçilik, dünyanın en eski ve zahmetli mesleklerinden biri. "Gelecek Tarımda" programı ile tarımı modernleştiriyor ve hammaddelerimizin tedarikçileri olan arpa ve şerbetçiotu çiftçilerinin hayatlarını önemli ölçüde kolaylaştırıyoruz.
Normal koşullar altında gününün önemli bir bölümünü tarlalarda geçirerek sorunları gözle tespit etmeye çalışan çiftçilerimiz, artık bu alanları akıllı telefonları üzerinden yorulmadan kontrol edebiliyor.
Tarlalara yerleştirilen akıllı sensörler toprağı analiz ediyor, tarlanın sağlığını ve neye ihtiyaç duyduğunu uydu üzerinden anlık olarak çiftçiye bildiriyor. Çiftçilerimiz böylelikle hiçbir sorunu gözden kaçırmadan doğru alanlarda doğru müdahalelerde bulunabiliyor. Teknoloji kullanımının yanı sıra çiftçilere verilen eğitimler sayesinde tarlalarda verimlilik, ürünlerde kalite artıyor.
Teknolojiyi kırsala taşımaktan ve sektör emekçisi çiftçilerimizin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Bir çiftçimizin akıllı tarım projesi ile ilgiligörüşlerini seninle paylaşıyoruz:
“Tarım yurdumuzda atalarımızdan kalan bilgi mirasıdır. Bizler bu mirası biraz daha geliştirmek, çağın gerçeklerine uydurmak ve değişen doğa koşullarına adapte olmak adına hiçbir şey yapmayan bir toplumuz. Atalarımızın bize öğrettiklerinin sadece tecrübeye dayalı olduğunun ve değişen koşullarda ortaya çıkan yeni parametrelerin karşısında nasıl aciz kaldıklarının bile farkında değiliz. İşte bu noktada “Akıllı Tarım” devreye girmektedir. Tarladan gelen direkt bilgi akışı ve bu bilgileri değerlendirecek bilgi birikiminin sağlanması akıllı tarımın temelini oluşturmaktadır. Akıllı Tarım Projesi bize tertemiz ve doğru bilgi akışını sağlamıştır. Umarız bu hizmet Türkiye çapında yaygınlaşır.”
Şahsuvar Binerbey
Çiftçi - Ankara





