
Üretim Süreci
Ülkemizde ev biracılığı oldukça hızlı gelişiyor. Ben de Türkiye’deki 2 bira hakeminden biri olduğum için bu sürecin tam da içinde olmam gerekiyor. Bu süreçte Anadolu Efes İzmir’de kurduğu Craft Üretim Deneyim Merkezi ile bana ve diğer ev biracılarına yepyeni lezzetler ve inovasyonlar ortaya çıkarmamız için çok büyük destek oldu, bize alan oluşturdu.
Ham maddelerimiz
Su
Evet, biranın %90’ ından fazlası sadece su!
Şerbetçiotu
Birana aroma katar ve biranın karakterini belirler. Ayrıca, köpük ve tat dengesi de onda.
Malt
Alkol üretimi için mayanın ihtiyaç duyduğu besini sağlar.
Maya
Malttaki besini alkole dönüştürerek birayı oluşturur.
Ödül ve Sertifikalar
WWF-Türkiye iş birliğiyle Gelecek Tarımda - Akıllı Tarım projesine başladık.
Gelecek Tarımda projemiz ile ödüle layık görüldük.
Arpa ihtiyacının %70’ine yakınını yerli üreticilerden temin ettik.
İki yeni maltlık arpa çeşidini daha tescil ettirdik.
180 arpa üreticisine ve 100 civarında şerbetçiotu üreticisine 1 saatlik teknik eğitim verdik.
WWF-Türkiye iş birliğiyle Gelecek Tarımda - Akıllı Tarım projesine başladık.
Gelecek Tarımda projemiz ile ödüle layık görüldük.
Arpa ihtiyacının %70’ine yakınını yerli üreticilerden temin ettik.
İki yeni maltlık arpa çeşidini daha tescil ettirdik.
180 arpa üreticisine ve 100 civarında şerbetçiotu üreticisine 1 saatlik teknik eğitim verdik.