Sürdürülebilir Gastronomi Günü’nde Gelecek Turizmde’nin kültür ve gastronomi rotası olan Taşlıca’daydık!
16 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığıyla yürüttüğümüz Gelecek Turizmde ile geçtiğimiz yıl rotamızı Muğla’nın ilçeleri Köyceğiz, Taşlıca ve Akyaka’ya çevirdik ve 3 tane sürdürülebilir turizm rotası oluşturduk.
Marmaris’in Taşlıca köyü, Karia uygarlığından bugüne 2600 yıl boyunca kesintisiz yerleşim yeri olan bir köy. Phoenix Antik Kenti kalıntıları ile iç içe yer alan köy, gastronomi açısından da oldukça zengin. Taşlıca’da zeytin, badem, keçiboynuzu (harnup), karakılçık buğdayı, üzüm ve 15’ten fazla çeşit incir yetişiyor. Kültürel mirası ve özgün gastronomisiyle ön plana çıkan Taşlıca rotamızda Michelin Yıldızlı Şef Maksut Aşkar ile birlikteydik. Şef, tamamen Taşlıca’ya has ürünleri kullanarak Sürdürülebilir Gastronomi Günü’ne özel bir menü hazırladı ve köyün kadınları ile birlikte yemekler açık ateşte pişirildi. Rotamız kapsamında Phoenix Antik Kenti’nde başlayan yolculuğumuz, Serçe Limanı’nın eşsiz güzelliğiyle devam etti. Sen de bu yaz rotanı Muğla’ya çevirmeye, sorumlu turist olmaya ve buraya özgü deneyimler yaşamaya ne dersin? Sürdürülebilir Gastronomi Günü kutlu olsun!