Çiftçilerimizden temin ettiğimiz tescilli arpalarımız, doğrudan Çumra ve Afyon’da bulunan kendi malt tesislerimize geliyor.
Arpalar malt tesislerimizde çimlendirilip kurutularak malt haline getiriliyor.
Biraya karakteristik özelliğini veren hammadde şerbetçiotudur. Bilecik Pazaryeri’nde bulunan ülkemizin tek şerbetçiotu işleme tesisinde, şerbetçiotları üretimde kullanılmak üzere hazır hale getiriliyor.
Anadolu Efes olarak Türkiye’de üretilen şerbetçiotunun tek alıcısıyız.
50 yıldır kullanmakta olduğumuz mayamızı hem Almanya’daki maya bankasında hem de Türkiye’deki özel laboratuvarlarımızda koruma altında tutuyoruz.
Malt tesislerimizden bira fabrikamıza ulaşan maltı öğütüp kaynatarak şıra haline getiriyoruz. Kaynatma esnasında biranın kimliğini oluşturan şerbetçiotunu ilave ediyoruz.
Bir yandan kaynamış şırayı uygun sıcaklığına getirirken, diğer yandan özel tanklarda muhafaza edilen mayayı uyandırarak şıra ile buluşturuyor ve fermantasyon sürecini başlatıyoruz.
Fermantasyon süreci tamamlandığında birayı olgunlaşması için bekletiyoruz. Olgunlaşma gerçekleştiğinde biranın dolumunu yapıyoruz. Ürünlerimiz, tarladan satış noktalarına ulaşana kadar binden fazla analizden geçiyor. Tüm bu üretim süreci, el değmeden kapalı sistemlerde gerçekleştiriliyor.
Anadolu Efes’e özgü +1 Dinlendirme tekniği ile ilgili bilgi almak için tıklayabilirsin.